Ispecite najlepše pecivo - bavarske kiflice

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 20 g svežeg kvasca

- 1,5 l vode

- 4,5 čaše od 2,5 dl brašna

- 2 kašičice soli

- 2 kašičice šećera

- 3 kašike maslaca

- 3 kašike sode bikarbone

Priprema:

Zamesiti testo i ostaviti 1 sat na toplom mestu da nadođe, posle ga razvući u krug i podeliti na 16 delova, praviti kiflice od testa i staviti u frižider, oko pola sata. Nakon toga u proključali 1 l vode sa sodom bikarbonom, spuštati kiflice da se kuvaju oko 30 sekundi, svaka - a u pleh staviti foliju i ređati kuvane kiflice.

Posuti ih krupnom solju, rernu zagrejati na 200°C  i peći oko 20 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirkoni

    6. april 2018 | 12:58

    Pravio ja pre mesec danamogu da kazem recepat odlican.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA