Ispecite najlepše pecivo - bavarske kiflice
Sastojci:
- 20 g svežeg kvasca
- 1,5 l vode
- 4,5 čaše od 2,5 dl brašna
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 3 kašike maslaca
- 3 kašike sode bikarbone
Priprema:
Zamesiti testo i ostaviti 1 sat na toplom mestu da nadođe, posle ga razvući u krug i podeliti na 16 delova, praviti kiflice od testa i staviti u frižider, oko pola sata. Nakon toga u proključali 1 l vode sa sodom bikarbonom, spuštati kiflice da se kuvaju oko 30 sekundi, svaka - a u pleh staviti foliju i ređati kuvane kiflice.
Posuti ih krupnom solju, rernu zagrejati na 200°C i peći oko 20 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mirkoni
Pravio ja pre mesec danamogu da kazem recepat odlican.
Podelite komentar