Paradajz čorba s mlevenim mesom
Sastojci:
- 1/2 kg mlevene junetine ili teletine
- 1/2 kg svežeg paradajza
- 1 dl maslinovog ulja
- 1 veća glavica crvenog luka
- malo svežeg lista peršuna
- so i biber
- 2 šoljice testenine za supe
- 1 kašika začina
- 1/2 soka od paradajza
- 1.5 litar vode
- za serviranje: pavlaka ili kajmak
Priprema:
U lonac nasuti ulje i staviti luk sitno iseckan da se preprži. Kad luk omekša i dobije zlatnožutu boju, dodati mleveno meso da se proprži, pa posoliti, dodati biber i začin, a zatim i paradajz koji smo prethodno prokuvali i odstranili mu kožicu. Ostaviti da malo proključa, a zatim dodati vodu.
Po potrebi još dosoliti ili dodati bibera, pa ostaviti da se kuva još 15-20 minuta. Pri kraju kuvanja dodati testeninu, a pred skidanje sa šporeta dodati list peršuna i kašiku kajmaka ili pavlake, po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Goran bl
JEDNOSTAVNO REČENO. PREDIVNO....
Podelite komentar
mara
Lijepa ideja svidja mi se😆
Podelite komentar