Specijalitet s bliskog istoka: falafel
Sastojci za 2 osobe:
- 240 g leblebija
- 100 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike peršunovih listova
- 2 kašike seckanog spanaća
- 1 kašika listova korijandera
- ¼ kašičice kima
- 2 kašike pšeničnog brašna
- 1 kašičica soli
- prstohvat crnog bibera
- ulje za prženje
Priprema:
U električnu seckalicu stavite oceđene kuvane leblebije, luk, beli luk, naseckani peršun i spanać, i korijander, kim, brašno, so i biber, pa sve zajedno dobro usitnite. Smesu ostavite da odstoji 1-2 sata. Zatim vlažnim rukama od nje napravite male kuglice veličine oraha.
Pecite ih u dubokom dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Možete da poslužite tople s humusom i salatama po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Pogledajte kako izgleda sajam antikviteta u Ljubljani
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Walter White
Ima ih po Bg-u na dosta mesta, nista odvratnije nisam probao. Dok traju migranti trajace i oni.
Podelite komentar
ZlatkA
Jela sam ih, u Jordanu. Mmm. Super su...
Podelite komentar