Specijalitet s bliskog istoka: falafel

 ≫ 
  • 2

Sastojci za 2 osobe:

- 240 g leblebija

- 100 g crnog luka

- 2 čena belog luka

- 2 kašike peršunovih listova

- 2 kašike seckanog spanaća

- 1 kašika listova korijandera

- ¼ kašičice kima

- 2 kašike pšeničnog brašna

- 1 kašičica soli

- prstohvat crnog bibera

- ulje za prženje

Priprema:

U električnu seckalicu stavite oceđene kuvane leblebije, luk, beli luk, naseckani peršun i spanać, i korijander, kim, brašno, so i biber, pa sve zajedno dobro usitnite. Smesu ostavite da odstoji 1-2 sata. Zatim vlažnim rukama od nje napravite male kuglice veličine oraha.

Pecite ih u dubokom dobro zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Možete da poslužite tople s humusom i salatama po izboru.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako izgleda sajam antikviteta u Ljubljani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Walter White

    28. januar 2018 | 23:15

    Ima ih po Bg-u na dosta mesta, nista odvratnije nisam probao. Dok traju migranti trajace i oni.

  • ZlatkA

    27. januar 2018 | 20:43

    Jela sam ih, u Jordanu. Mmm. Super su...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA