Najjednostavnija salata od leblebija, paradajza i maslina
Potrebno je za 2 osobe:
- konzerva ili tegla skuvane leblebije
- veći paradajz, samo spoljašnji deo – bez semenki
- šaka zelenih maslina
- oko 2 kašike kapara
- nekoliko inćuna
- malo maslinovog ulja
- zeleni ili običan biber
- malo kumina
- svež peršun
- riba po izboru: losos, fileti brancina ili pastrmke
Priprema:
Ne može lakše: otvorite konzervu i isperite i ocedite leblebiju. Naseckajte paradajz na sitne kockice. naseckajte kapar, inćune i masline. Ove i sve ostale sastojke izmešajte u činijici i servirajte uz ribu, premljenu na tiganju ili u rerni.
SAVET: Kako je kombinacija prilično slana nikako nemojte da dodajete so. Takođe i ribu koju služite uz ovu salatu, posolite samo malčice.
Recept i fotografija: blog Vitki Gurman
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.