Jednostavan svinjski kare, sporo pečen u rerni
Sastojci:
- komad svinjskog karea od oko 1.5 - 2 kg (bez koske)
- malo svinjske masti
- krupna morska so po ukusu
- začini: biber, korijander, ruzmarin, majčina dušica
- 3 glavice belog luka
- limenka piva (ili vode ako ne želite da spremate s alkoholom)
Priprema:
Kare stavite u dublji pleh u kome ćete peći, premažite s malo masti i dobro natrljajte morskom solju i začinima. Beli luk ne ljuštite već samo glavice isecite na pola, pa poređajte oko mesa. Ostavite da tako odstoji 2-3 sata.
Zagrejte rernu na 200 stepeni pa kad ubacite meso smanjite na 160. Sipajte pivo, prekrijte folijom i pecite oko 3-4 sata. Povremeno okrećite pečenje. Kad je omekšalo i procenite da je gotovo, odmorite ga malo pa na dasci isecite deblje šnicle. Vratite ih u tečnost, i u rernu, neka se malo zapeku. Poslužite sa povrćem po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Ivana je dala ime ćerki po svojoj donorki, nakon transplantacije jetre živi novi život
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dule
Ok
Podelite komentar