POSNO! Pikantna lazanja sa sojinim ljuspicama i dimljenim tofu sirom
Potrebno je:
- pakovanje testenine za lazanje bez jaja
- veća glavica crnog luka
- šolja sojinih ljuspica
- 2 šolje soka od paradajza
- 3 čena belog luka
- origano
- čili
- so i biber
- muskatni oraščić
- 2 šolje pirinčanog mleka
- maslinovo ulje za prženje i podmazivanje pleha
- 2 kašike brašna
- pakovanje dimljenog tofu sira
Priprema:
Skuvajte kratko listove testenine u slanoj kupućoj vodi da omekšaju, a sojine ljuspice natopite u vruću vodu da se rehidriraju.
Ispržite sitno seckani crni i beli luk, pa ubacite i sojine ljuspice. Zatim prelijte paradajz-sokom i dodajte začine: so, biber, origano, čili. Kuvajte desetak minuta da se sos zgusne.
U drugu posudu sipajte maslinovo ulje i propržite brašno, pa uzmešanje dodajte pirinčano mleko. Posolite, pobiberite i začinite muskatnim oraščićem.
Na manji nauljeni pleh, stavite prvi sloj kora za lazanje, prelijte sosom, pa bešamelom i narendajte tofu sir. Zatim napravite isti takav drugi i treći sloj. Mora da ima minimum tri ovakva sloja, a ako ostane materijala, uradite još jedan. Na kraju treba da se završi narendanim tofu sirom.
Peče se na 180 stepeni oko 60 minuta, a najbolje je da prvih pola sata bude prekriveno folijom. Gotovo je kada višak tečnosti izvri, a gornji sloj postane zlatan. Služite toplo, mada su i hladni ostaci izuzetno ukusni sutradan!
(Telegraf.rs)
Video: Đacima oči pune suza, zaplakaćete i vi: Učiteljica Kova ispraćena u penziju posle 40 godina rada
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.