POSNO! Punjene lignje s kinoom i pečurkama
Sastojci:
- dva pakovanja ili oko 900 g lignji
- šolja skuvane kinoe (može i proso kao zamena)
- 2 glavice crnog luka
- 250 g šampinjona, sitno seckanih
- 1/2 čaše maslinovog ulja
- 3 kašike paradajz pirea
- 1/3 čaše belog vina
- so i biber
- peršun
Priprema:
Lignje oprati i očistiti tako da ostanu samo trup i pipci - ili kupite smrznute očišćene, pa ih odmrznite u frižideru. Na vrelom ulju propržiti sitno iseckane pipke, pečurke i luk. Kad se ukuva, dodati proso/kinou, paradajz, peršun, biber, so i malo vode, pa još ukuvati.
Ovom masom napunite lignje (najlakše uz poslastičarski špric) pa ih poređajte u nauljenu posudu. Prelijte s još malo ulja i belim vinom pa pecite u rerni oko 1 h na umerenoj temperaturi.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.