POSNO! Punjene lignje s kinoom i pečurkama

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- dva pakovanja ili oko 900 g lignji

- šolja skuvane kinoe (može i proso kao zamena)

- 2 glavice crnog luka

- 250 g šampinjona, sitno seckanih

- 1/2 čaše maslinovog ulja

- 3 kašike paradajz pirea

- 1/3 čaše belog vina

- so i biber

- peršun

Priprema:

Lignje oprati i očistiti tako da ostanu samo trup i pipci - ili kupite smrznute očišćene, pa ih odmrznite u frižideru. Na vrelom ulju propržiti sitno iseckane pipke, pečurke i luk. Kad se ukuva, dodati proso/kinou, paradajz, peršun, biber, so i malo vode, pa još ukuvati.

Ovom masom napunite lignje (najlakše uz poslastičarski špric) pa ih poređajte u nauljenu posudu. Prelijte s još malo ulja i belim vinom pa pecite u rerni oko 1 h na umerenoj temperaturi.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA