Ukusno i hranljivo posno jelo: "prebranac" od boba

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- 1 kg boba

- 5 većih glavica crnog luka

- 3 šargarepe

- malo korena celera

- 2 kruške

- koren peršuna

- veza peršuna

- 2 paradajza

- 2 crvene paprike

- 1-2 kašike aleve paprike

- čili

- so i biber

Priprema:

Bob ostavite da prenoći u hladnoj vodi. Sutradan prospite tu vodu i sipajte drugu. Stavite da proključa pa opet promenite vodu. Tak sada ostavite da se kuva.

Sitno nasecite crni luk, korenasto povrće, paprike i dodajte u šerpu. Kuvajte na tihoj vatri izvesno vreme, a onda dodajte paradajz i kruške sečene na kockice. Kuvati na tihoj vatri dok svo povrće i pasulj ne omekšaju, a onda stavite alevu papriku. Ako voda izvri, sipajte malo tople vode, ali na kraju ne treba da bude puno vode u jelu.

Pred kraj začiniti po ukusu i pospite seckanim perušunom. Po želji, jelo možete da zapečete u rerni kao što se to radi s pravim prebrancem. Poslužite uz salatu i hleb.

(Telegraf.rs)

Video: Gore objekti na Adi Ciganliji: Vatrogasci na licu mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA