Ukusno i hranljivo posno jelo: "prebranac" od boba
Potrebno je:
- 1 kg boba
- 5 većih glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- malo korena celera
- 2 kruške
- koren peršuna
- veza peršuna
- 2 paradajza
- 2 crvene paprike
- 1-2 kašike aleve paprike
- čili
- so i biber
Priprema:
Bob ostavite da prenoći u hladnoj vodi. Sutradan prospite tu vodu i sipajte drugu. Stavite da proključa pa opet promenite vodu. Tak sada ostavite da se kuva.
Sitno nasecite crni luk, korenasto povrće, paprike i dodajte u šerpu. Kuvajte na tihoj vatri izvesno vreme, a onda dodajte paradajz i kruške sečene na kockice. Kuvati na tihoj vatri dok svo povrće i pasulj ne omekšaju, a onda stavite alevu papriku. Ako voda izvri, sipajte malo tople vode, ali na kraju ne treba da bude puno vode u jelu.
Pred kraj začiniti po ukusu i pospite seckanim perušunom. Po želji, jelo možete da zapečete u rerni kao što se to radi s pravim prebrancem. Poslužite uz salatu i hleb.
(Telegraf.rs)
Video: Gore objekti na Adi Ciganliji: Vatrogasci na licu mesta
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.