Oslić u kukuruznom brašnu - posno, ukusno i krckavo
Sastojci:
- 0,8 - 1 kg fileta oslića
- čaša palente
- čaša žutog kukuruznog brašna
- pola čaše belog brašna
- kašičica belog luka u prahu
- ulje
- so i biber
Priprema:
Filete odmrznite, ako ste kupili smrznute - pa ih prosušite papirnim ubrusima. Pomešajte kukuruzni griz, brašno, biber i beli luk u većem dubokom tanjiru.
Ribu dobro posolite sa obe strane, pa svaki filet uvaljajte u kukuruznu mešavinu, ređajte na tanjir pobrašnjem istom kukuruznom mešavinom i ostavite da odstoje neko vreme.
Pre prženja filete možete još jednom da uvaljate u mešavinu, ako želte jaču koricu. Filete pržite u dubokom, jako zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu, zlatnu boju. Sužite uz povrće i salatu.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.