Oslić u kukuruznom brašnu - posno, ukusno i krckavo

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 0,8 - 1 kg fileta oslića

- čaša palente

- čaša žutog kukuruznog brašna

- pola čaše belog brašna

- kašičica belog luka u prahu

- ulje

- so i biber

Priprema:

Filete odmrznite, ako ste kupili smrznute - pa ih prosušite papirnim ubrusima. Pomešajte kukuruzni griz, brašno, biber i beli luk u većem dubokom tanjiru.

Ribu dobro posolite sa obe strane, pa svaki filet uvaljajte u kukuruznu mešavinu, ređajte na tanjir pobrašnjem istom kukuruznom mešavinom i ostavite da odstoje neko vreme.

Pre prženja filete možete još jednom da uvaljate u mešavinu, ako želte jaču koricu. Filete pržite u dubokom, jako zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu, zlatnu boju. Sužite uz povrće i salatu.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA