Pire od krompira i šargarepe
≫
Potrebno je:
- 400 g šargarepe
- 2 veća krompira
- 50 g maslaca
- 100 ml kisele pavlake
- so i biber
Priprema:
Šargarepu oprati, oljuštiti i kuvati u slanoj vodi. Kada je šargarepa skoro gotova, dodati oljušten krompir isečen na manje kocke, pa nastaviti sa kuvanjem dok svo povrće ne omekša.
Obarenu šargarepu i krompir ocediti od vode, ispasirati, dodati začine, masalc i kiselu pavlaku. Najbolje je da se sve umuti mikserom. Služi se toplo - kao prilog uz kobasice, meso ili ribu.
(Telegraf.rs)
Video: Reprezentativcu rekli da je završio karijeru zbog problema sa srcem, naš lekar ga vratio na teren
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.