Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 300 g pilećeg belog mesa

- 250 g krompira

- crni luk

- pola manjeg praziluka

- 50 g celera ili karfiola

- 100 ml neutralne pavlake

- 4 kašike ulja

- 1,5 l vode

- peršun, so i biber

Priprema:

Iseckati na kockice kromir i belo meso, a sitno iseckati celer/karfiol, luk i praziluk. Propržiti luk na malo ulja, a zatim dodati celer, pa krompir.

Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Povrće staviti u blender, usitniti i vratiti u lonac. Dodati piletinu i nastaviti sa kuvanjem. Po potrebi dolivati malo vode dok piletina ne omekša.

U gotovu čorbu umešati pavlaku i dodati začine. Servirati toplo, idealno uz prepečen tost hleb.

(Telegraf.rs)

Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    7. decembar 2017 | 15:04

    A sto belo? Moze i neki "otpadak" tipa ledja, vrat...kad se skuva i ocisti od kostiju nema mnogo mesa ali je ukus super.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA