Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok
≫
Sastojci:
- 500 g prokelja, svež ili odmrznut
- crni luk
- 3 čena belog luka
- kašika maslaca
- so i biber
- malo limunovog soka
Prokelj skuvajte na pari oko 15 minuta (u aparatu ili u šerpici uz pomoć mrežice za kuvanje na pari). Proverite čačkalicom da li je omekšao, ali pazite da ne prekuvate.
Na tiganju rastopite masalc i ispržite luk dok potpuno ne omekša, pa dodajte i beli luk. Ubacite prokelj, posolite i pobiberite - pa pred sam kraj osvežite povrće s malo limunovog soka.
Sjajno ide uz piletinu, ribu ili samo sir.
(Telegraf.rs)
Video: Muzej grada Beograda otvorio izložbu o nobelovcu Ivi Andriću u Pekingu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bana
Odlicno
Podelite komentar
Dule
Super
Podelite komentar