Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 500 g prokelja, svež ili odmrznut

- crni luk

- 3 čena belog luka

- kašika maslaca

- so i biber

- malo limunovog soka

Prokelj skuvajte na pari oko 15 minuta (u aparatu ili u šerpici uz pomoć mrežice za kuvanje na pari). Proverite čačkalicom da li je omekšao, ali pazite da ne prekuvate.

Na tiganju rastopite masalc i ispržite luk dok potpuno ne omekša, pa dodajte i beli luk. Ubacite prokelj, posolite i pobiberite - pa pred sam kraj osvežite povrće s malo limunovog soka.

Sjajno ide uz piletinu, ribu ili samo sir.

(Telegraf.rs)

Video: Muzej grada Beograda otvorio izložbu o nobelovcu Ivi Andriću u Pekingu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA