Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok
≫
Sastojci:
- 500 g prokelja, svež ili odmrznut
- crni luk
- 3 čena belog luka
- kašika maslaca
- so i biber
- malo limunovog soka
Prokelj skuvajte na pari oko 15 minuta (u aparatu ili u šerpici uz pomoć mrežice za kuvanje na pari). Proverite čačkalicom da li je omekšao, ali pazite da ne prekuvate.
Na tiganju rastopite masalc i ispržite luk dok potpuno ne omekša, pa dodajte i beli luk. Ubacite prokelj, posolite i pobiberite - pa pred sam kraj osvežite povrće s malo limunovog soka.
Sjajno ide uz piletinu, ribu ili samo sir.
(Telegraf.rs)
Video: Srbi koji pešače na KiM naišli na oluju na putu ka Beogradu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bana
Odlicno
Podelite komentar
Dule
Super
Podelite komentar