Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom
Sastojci:
Za palačinke:
- 4 jaja
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 1 dl kisele vode
- so, šećer
- brašno
- suvi vlašac i peršun
Za fil:
- 300 g seckanog belog mesa
- 1 manja glavica luka
- so, biber, čili
- malo neutralne pavlake
- svež peršun
Priprema:
Umutiti jaja, vodu, mleko, kiselu vodu, so, šećer, peršun, vlašac i brašno - pa ispeći palačinke na uobičajeni način.
Za fil, propržiti sitno naseckan luk dok ne postane staklast, pa dodati meso, so, biber, čili, peršun i malo neutralne pavlake kad je meso skoro gotovo. Filovati palačinke, presaviti ih na pola ili umotati u rolnu. Servirati ukrašene svežim peršunom.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.