Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Za palačinke:

- 4 jaja

- 2 dl vode

- 2 dl mleka

- 1 dl kisele vode

- so, šećer

- brašno

- suvi vlašac i peršun

Za fil:

- 300 g seckanog belog mesa

- 1 manja glavica luka

- so, biber, čili

- malo neutralne pavlake

- svež peršun

Priprema:

Umutiti jaja, vodu, mleko, kiselu vodu, so, šećer, peršun, vlašac i brašno - pa ispeći palačinke na uobičajeni način.

Za fil, propržiti sitno naseckan luk dok ne postane staklast, pa dodati meso, so, biber, čili, peršun i malo neutralne pavlake kad je meso skoro gotovo. Filovati palačinke, presaviti ih na pola ili umotati u rolnu. Servirati ukrašene svežim peršunom.

(Telegraf.rs)

Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA