Odlične zemičke za burgere ili sendviče
Sastojci:
- 500 g belog brašna
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašike šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 jaje
- 100 ml rastopljenog maslaca
- 300 ml toplog mleka
- susam za posipanje
- 1 jaje
Od svih sastojaka (sem jaja i susama) umesiti testo i ostaviti da dobro naraste. I obavezno koristite maslac jer je u njemu tajna ukusnih zemički!
Na pobrašnjenoj površini testo premesiti i oblikovati 10-12 loptica. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite oko pola sata na toplom da još jednom narastu.
Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Peku se u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, oko 25-30 min.
(Telegraf.com)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Miloš
Šta je to pljeka?
Podelite komentar