Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom
Sastojci:
- 2 veća plava patlidžana
- so
- 50 g pirinča
- 2 glavice luka
- 3 čena belog luka
- 50 g paradajz pirea
- 150 g mlevenog mesa
- 5 kašika maslinovog ulja
- biber, čili, so, bosiljak
- 3 kašike krema sira
- 100 ml belog vina
Priprema:
Isecite patlidžan na tanke kriške, posolite i ostavite da pusti vodu kako ne bi bio gorak. Za to vreme skuvajte pirinač. Propržite na ulju seckani crni luk, beli luk, meso - pa dodajte sve začine. Umešajte sir, oceđen skuvani pirinač i paradajz pire.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Posušite patlidžan, pa na svaku šnitu stavite po malo fila. Umotajte rolnicu, pričvrstite čačakalicom i naređajte u odgovarajuću posudu. Nalijte vinom i pecite oko 20 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.