Posni obrok u azijskom stilu: ukusno kinesko povrće
Oni koji vole kinesku kuhinju, uživaće u povrću pripremljenom na kineski način...
Potrebno je:
- 2-3 paprike različitih boja
- 2-3 šargarepe
- veći krastavac
- pola kineskog kupusa
- mali brokoli
- 50-70 g suvih pečuraka po želji (šitake, crne kineske, vrganji...)
- puna šaka slanog ispečenog kikirikija
- 4 kašike soja sosa
- 1 kašičica pirinčanog sirćeta
- ½ kašičice čili praha
- ulje za prženje
Povrće isecite na štapiće, a kineski kupus na rezanca. Suve pečurke prelijte sa vodom i ostavite dvadesetak minuta da se rehidriraju, pa i njih isecite na trakice.
Sipajte u tiganj ili vok dve pune šoljice ulja, a nad drugu šerpu stavite metalnu cediljku. Ulje zagrejte da bude veoma vrelo, pa svako povrće isprižite pojedinačno. Bitno je da se proprži kratko i zadrži krckavost. Gotovo povrće vadite u cedijku da se ocedi od višak ulja.
Pečeni kikiriki dodajte u prazan tiganj ili vok i kratko propržite, da zamiriše. Dodajte mu sve začine i čim provri - vratite povrće u tiganj. Odmah se sklanja s ringle i servira uz pirinač ili skuvane nudle.
Po želji, pri serviranju možete dodati i komade ribe ili gambore
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Branko
Nisu gambori vec gamberi ili kozice
Podelite komentar