Gambori u sosu od paradajza

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 3 veća paradajza

- 1 čen belog luka

- 1 kašika usitnjenog, svežeg bosiljka

- 2 kašike maslinovog ulja

- 300 g očišćenih gambora

- peršun za ukrašavanje

Priprema:

U ključalu vodu potopiti paradajz na nekoliko minuta. Zatim ga izvaditi iz vode i skinuti mu nožićem omekšalu kožu. Iseći svaki paradajz na dva dela, odstraniti semenke pa ih iseći na kockice.

Na srednjoj temperaturi u tiganju zagrejati maslinovo ulje pa dodati usitnjeni beli luk. Nakon luka sipati kockice paradajza. Pustiti da paradajz omekša pa ga viljuškom ispasirati. Nakon 20 minuta dodati usitnjeni bosiljak, posoliti i pobiberiti sos.

Sačekati da se sos zgusne pa dodati očišćene gambore. Kuvati ih u sosu 5 minuta, sve promešati i skloniti sa ringle. Ukrasite peršunom, a kao prilog odlično ide testenina ili tikvice.

(Telegraf.rs)

Video: Muzej grada Beograda otvorio izložbu o nobelovcu Ivi Andriću u Pekingu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA