Gambori u sosu od paradajza
Sastojci:
- 3 veća paradajza
- 1 čen belog luka
- 1 kašika usitnjenog, svežeg bosiljka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 300 g očišćenih gambora
- peršun za ukrašavanje
Priprema:
U ključalu vodu potopiti paradajz na nekoliko minuta. Zatim ga izvaditi iz vode i skinuti mu nožićem omekšalu kožu. Iseći svaki paradajz na dva dela, odstraniti semenke pa ih iseći na kockice.
Na srednjoj temperaturi u tiganju zagrejati maslinovo ulje pa dodati usitnjeni beli luk. Nakon luka sipati kockice paradajza. Pustiti da paradajz omekša pa ga viljuškom ispasirati. Nakon 20 minuta dodati usitnjeni bosiljak, posoliti i pobiberiti sos.
Sačekati da se sos zgusne pa dodati očišćene gambore. Kuvati ih u sosu 5 minuta, sve promešati i skloniti sa ringle. Ukrasite peršunom, a kao prilog odlično ide testenina ili tikvice.
(Telegraf.rs)
Video: Muzej grada Beograda otvorio izložbu o nobelovcu Ivi Andriću u Pekingu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.