Poširano jaje - doručak sa stilom
Potrebno je:
- jaja, količina po želji
- sirće
- lonac pun vrele vode
- so
Napunite jednu posudu hladnom vodom, a u lonac nalijte vodu i stavite par kašika belog sirćeta. Važno je da se so ne stavlja sada.
Vodu polako zagrevajte jer treba da bude vrela i na ivici ključanja, ali ne sme da proključa. Ako se to desi, poširanje neće uspeti. Jaja treba da budu hladna i tek izvađena iz frižidera. Razbijte ih u šoljice - po sistemu "jedna šoljica, jedno jaje".
Kad dođe vreme da se kuva, kašikom ili varjačom promešajte vodu, tako da se u sredini napravi vrtlog. Jaje polako iz šoljice prespite u lonac s vodom.
Poširano jaje je gotovo kada je belence potpuno tvrdo, a žumance još uvek tečno - za šta mu je potrebno oko 3 minuta kuvanja. Izvadite jaja velikom kuhinjskom lopaticom ili kulačom u hladnu vodu. U jednom krugu poširajte najviše dva jaja i solite ih tek nakon poširanja.
(Telegraf.rs)
Video: Sneg, kiša i olujna bura otežali saobraćaj na putevima u zemljama regiona
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.