Melizano salata - još jedan odličan mediteranski specijalitet

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- 2 veća plava patlidžana

- 2 male glavice belog luka

- 2-3 kašike soka od limuna

- 3-4 kašike maslinovog ulja

- so, biber

Priprema:

Patlidžan dobro oprati, osušiti i izbockati viljuškom na nekoliko mesta. Staviti patlidžan na pleh obložen papirom za pečenje. Pored njega staviti glavice belog luka presečene na pola (tako da se čenovi preseku na pola). Sve peći u zagrejanoj rerni, na 180 stepeni oko 1 sat.

Pečen patlidžan ostaviti da se malo prohladi, pa ga oguliti. Unutrašnji deo patlidžana ostaviti u cediljci na 1/2 sata da pusti vodu. Oguliti beli luk, dodati oceđen patlidžan, pa sve izgnječiti viljuškom. Dodati limunov sok, maslinovo ulje, posoliti i pobiberiti po ukusu. Servirati ohlađeno.

(Telegraf.rs)

Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA