Hleb s lanenim semenkama
Sastojci:
- 1/2 kg integralnog brašna
- 200 ml kiselog mleka
- 200 ml mleka
- 1 kockica kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika lanenog semena
- 3 kašike ulja
Priprema:
U toplo mleko dodati šećer i kvsac. U posudu za mešenje staviti brašno, dodati kiselo mleko, ulje, so, laneno seme i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da naraste. Testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i izraditi.
Formirati hleb i staviti u kalup za pečenje, da hleb nadođe. Uključiti da se rerna ugreje na 180 stepeni. Kada testo poraste premazati ga sa hladnom vodom i staviti da se peče. Pečeni hleb izvaditi iz rerne, premazati ga hladnom vodom, pokriti krpom i ostaviti da se prohladi.
(Telegraf.rs)
Video: Snežna vejavica u Pančevu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.