Losos zapečen s pestom
≫
Sastojci:
- 800 gr lososa (u komadu)
- 1 šoljica očišćenog pistaćija
- puna šaka listića nane
- rendana korica od 1 limuna
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
Lososa kratko isperite i osušite papirnatim ubrusima. Stavite ga u pleh na papir za pečenje. Pospite solju.
U avanu zgnječite pistaći, pa im dodajte listiće nane i kapiku maslinovog ulja. Dodajte naribanu koricu limuna i pomešajte. Sve će izgledati kao pesto.
Premažite pesto preko lososa, tako da pokrije cijelu gornju stranu - pa stavite 30 minuta u rernu zagrejanu na 200 stepeni.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.