Prženi kolutići lignji sa začinima
Sastojci:
- 450 g očišćenih liganja isečenih na kolutove
- 1 ½ šolja punomasnog mleka
- 2 kašike soka limuna
- 1 šolja brašna
- 2 kašičice mlevene paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica kajenske paprike
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- Ulje za prženje
- Za posluživanje: limun i naseckan peršun
Isecite lignje i zalijte ih mešavinom mleka i linunovog soka, pa ostavite da se namaču 20-30 minuta. U dublji tiganj sipajte ulje i stavite na šporet da se greje.
Izmešajte brašno sa svim začinima. Lignje iz mleka vadite i stavljajte u sud sa brašnom pa promešajte da se u potpunosti oblože i pažljivo spuštajte u zagrejano ulje.
Ostavite da se prže dok ne dobiju lepu boju (1-2 minuta će biti sasvim dovoljno). Vadite ih na paprinu salvetu da se ocede od masnoće. Sve pospite svežim peršunom i poslužite sa limunom i nekim umakom na bazi majoneza.
(Telegraf.rs)
Video: Besnu mašinu vozio po pešačkoj stazi i "razgrato" pešake po blatu: Bahato da bahatije ne može
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.