Omlet sa spanaćem i mladim lukom
Sastojci za 4 osobe:
- 8 jaja
- 500 g spanaća
- 150 g sira
- so
- maslac ili maslinovo ulje
- naseckana perca mladog luka
Priprema:
Staviti vodu na šporet da provri. U ključalu vodu staviti kašičicu soli i spanać. Kuvati jedno 15-ak minuta. Kuvan spanać procediti i iseckati na sitno i u njega dodati kašićicu soli, sir i promešati.
U velikoj činiji mikserom umutiti jaja i nekoliko kašika vode. Smesu od jaja podeliti na četiri dela.
Svaki deo staviti u pouljen tiganj i peći sa obe strane. Čim se prva strana ispeče i čim okrenete odmah na jednu polovinu stavite cetvrtinu smese od spanaća i pecite dok i druga strana ne bude pečena. Preklopite drugom polovinom. Ostavite jedno 2-3 minuta ovako preklopljeno. Postupak ponoviti sa ostalom smesom.
Ukrasite mladim lukom i servirajte.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.