Zdrav rižoto sa paprikom i paradajzom
Još jedna ukusna varijanta čuvenog italijanskog jela...
Sastojci za 2 osobe:
- 1,5 čaša pirinča
- crvena paprika 2 komada
- zelena paprika 1 komada
- šargarepa 2 komada
- ulje (maslinovo) 2-4 kašike
- so, po želji
- začini, soja sos, kari...
- jaja 1-2 kom
- paradajz 2 kom
Priprema:
U 2,5 puta više vode skuvati pirinač. Iseckati na kockice ili trakice paprike, paradajz i šargarepu. Luk iseckati sitno. Na malo ulja (najbolje maslinovog), propržiti luk. Zatim dodati šargarepu, pa paprike i na kraju paradajz. Pržiti dok svo povrće ne omekša.
Umutiti jedno do dva jaja i dodati u povrće. Nastaviti sa prženjem dok se i jaje ne isprži i sjedini sa povrćem. Skloniti sa vatre i po želji posoliti, dodati malo karija, soja sosa ili drugih začina, po želji. Servirati sa skuvanim pirinčem.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.