Zdrav rižoto sa paprikom i paradajzom

 
 ≫ 
  • 0

Još jedna ukusna varijanta čuvenog italijanskog jela...

Sastojci za 2 osobe:

- 1,5 čaša pirinča

- crvena paprika 2 komada

- zelena paprika 1 komada

- šargarepa 2 komada

- ulje (maslinovo) 2-4 kašike

- so, po želji

- začini, soja sos, kari...

- jaja 1-2 kom

- paradajz 2 kom

Priprema:

U 2,5 puta više vode skuvati pirinač. Iseckati na kockice ili trakice paprike, paradajz i šargarepu. Luk iseckati sitno. Na malo ulja (najbolje maslinovog), propržiti luk. Zatim dodati šargarepu, pa paprike i na kraju paradajz. Pržiti dok svo povrće ne omekša.

Umutiti jedno do dva jaja i dodati u povrće. Nastaviti sa prženjem dok se i jaje ne isprži i sjedini sa povrćem. Skloniti sa vatre i po želji posoliti, dodati malo karija, soja sosa ili drugih začina, po želji. Servirati sa skuvanim pirinčem.

(Telegraf.rs)

Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA