Pasta sa plavim paradajzom i crnim maslinama

  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g svežih zrelih paradajza

- 1 plavi paradajz

- 2 kom žuta i zelena paprika

- 4 čena belog luka

- pola glavice crvenog luka

- šaka crnih maslina

- 2-3 lista svežeg lovora

- 80 g parmezana ili ovčijeg sira

- 10- tak listića svežeg bosiljka

- 4-5 kašika maslinovog ulja

- 250 g kratke paste

Priprema:

Plavi patlidžan i paprike (izaberite mesnate i po mogućnosti zelene i žute boje) iseckajte na kockice. Ugrejte u tiganju, na 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka (izrežite ih na listove) sa malo sveže ljute papričice. Ubacite plavi paradajz i paprike i pržite na jačoj vatri samo nekoliko minuta, pa posolite. U širem tiganju u kojem ćete i začiniti pastu, stavite par kašika maslinovog ulja,  pola glavice seckanog crvenog luka , 2 čena belog luka i 2 lista lovora. Na laganoj vatri dinstajte crveni luk,  dodajte ispasirane sveže paradajze (odstranite kožicu i seme što je više moguće) i pustite dvadesetak minuta da se napravi sos.

Posolite, malo pošećerite (probajte koliko je sos kiseo) i na samom kraju dodajte šaku crnih maslina. Skuvajte neku kratku pastu i s mrežastom viljuškom vadite direktno u sos od paradajza. Promešajte na vatri i pustite nekoliko trenutaka da pasta upije malo sosa. Tada ubacite zapečen plavi paradajz i paprike, ne mnogo kuvane, već malo čvršći. Odmaknite od vatre, pospite  sveže rendanim parmezanom ili ovčjim sirom i svežim bosiljkom. Promešajte pastu, a na svaki tanjir dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, pa poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA