Paprikaš sa svinjskim mesom i povrćem

  • 4

Sastojci:

- 300 g svinjskog mesa

- 1 manja glavica luka

- 1 kašika ulja

- 1/2 kašičice aleve paprike

- 500 g krompira

- 2-3 dl vode

- 1 kašika ajvara

- 1 kašika paradajz - pirea

- 1 lovorov list

- po ukusu soli i bibera

- 1 kašičica sušenog mlevenog povrća

- po želji seckani peršun

Priprema:

U luk ubaciti lovorov list pa ih izdinstati na ulju (može i samo na vodi) da luk omekša i promeni boju. Sipati alevu papriku, promešati i ubaciti krompir sečen na kocke ili kriške. Dodati meso, ajvar, paradajz pire i dodatak jelima (sušeno mleveno povrće).

Sve naliti vodom i kuvati dok krompir i meso ne omekšaju, pa pred kraj posoliti i pobiberiti. Topao paprikaš sipati u činije, po želji posuti seckanim peršunom i poslužiti uz sezonsku salatu.

(Telegraf.rs)

Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA