Paprikaš sa svinjskim mesom i povrćem
Sastojci:
- 300 g svinjskog mesa
- 1 manja glavica luka
- 1 kašika ulja
- 1/2 kašičice aleve paprike
- 500 g krompira
- 2-3 dl vode
- 1 kašika ajvara
- 1 kašika paradajz - pirea
- 1 lovorov list
- po ukusu soli i bibera
- 1 kašičica sušenog mlevenog povrća
- po želji seckani peršun
Priprema:
U luk ubaciti lovorov list pa ih izdinstati na ulju (može i samo na vodi) da luk omekša i promeni boju. Sipati alevu papriku, promešati i ubaciti krompir sečen na kocke ili kriške. Dodati meso, ajvar, paradajz pire i dodatak jelima (sušeno mleveno povrće).
Sve naliti vodom i kuvati dok krompir i meso ne omekšaju, pa pred kraj posoliti i pobiberiti. Topao paprikaš sipati u činije, po želji posuti seckanim peršunom i poslužiti uz sezonsku salatu.
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Živim da patim
Zašto paprikaš nema paprike
Podelite komentar
Vasa
Kilogram mesa pa ostalo
Podelite komentar