Ražnjići od junećeg mlevenog mesa

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 6 osoba:

- 800 g mlevenog mesa junetine

- 4 čena belog luka

- 1 kašičica soli

- 1 po kašičicu bibera i aleve paprike

- po kašičicu mlevenog korijandera, kumina, kurkume

- po 1/2 kašičice muskatnog oraščića, mlevenog đumbira, kardamoma i cimeta

- 1 kašičica svežeg origana

- 3 kašike grubo mlevenih pistaća

Priprema:

U posudu stavimo meso i dodamo mešavinu začina, sa solju pasiran beli luk, so, biber i grubo mlevene pistaće. Dodamo malo vode i rukama obradimo smesu dok se sastojci ne povežu. Ostavimo da odleži oko pola sata, potom probamo smesu i po želji dodamo još koji od začina. Papriku i mladi luk narežemo na komade. Mokrim rukama oblikujemo kuglice, potom jih malo stisnemo da dobiju oblik malo većeg i debljeg ćevapa. Na štapić stavljamo po jedan ražnjic (ili ćevap, kako to već nazovemo) i potom povrće, pa opet ćevap i povrće i tako dok ne potrošimo sve sastojke.

Ispečemo na roštilju i odmah poslužimo. Ako želite, možete peći i samo jedan ćevap na štapiću.

(Telegraf.rs)

Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA