Ražnjići od junećeg mlevenog mesa
Sastojci za 6 osoba:
- 800 g mlevenog mesa junetine
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 po kašičicu bibera i aleve paprike
- po kašičicu mlevenog korijandera, kumina, kurkume
- po 1/2 kašičice muskatnog oraščića, mlevenog đumbira, kardamoma i cimeta
- 1 kašičica svežeg origana
- 3 kašike grubo mlevenih pistaća
Priprema:
U posudu stavimo meso i dodamo mešavinu začina, sa solju pasiran beli luk, so, biber i grubo mlevene pistaće. Dodamo malo vode i rukama obradimo smesu dok se sastojci ne povežu. Ostavimo da odleži oko pola sata, potom probamo smesu i po želji dodamo još koji od začina. Papriku i mladi luk narežemo na komade. Mokrim rukama oblikujemo kuglice, potom jih malo stisnemo da dobiju oblik malo većeg i debljeg ćevapa. Na štapić stavljamo po jedan ražnjic (ili ćevap, kako to već nazovemo) i potom povrće, pa opet ćevap i povrće i tako dok ne potrošimo sve sastojke.
Ispečemo na roštilju i odmah poslužimo. Ako želite, možete peći i samo jedan ćevap na štapiću.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.