Špageti sa rikota sirom, parmezanom i začinskim biljem
Sastojci za 4 osobe:
- 360 g testenine
- 200 g rikota sira
- 3 kašike rendanog parmezana
- 4 kašike devičanskog maslinovog ulja
- svežanj svežeg začinskog bilja (timijan, origano, vlašac, bosiljak, mažuran)
- 1 neprskani limun
- so, biber
Priprema:
Pomešajte u većoj posudi rikotu sir, parmezan i ulje. Dodajte soli i bibera po ukusu, te deo sitno naseckanog mirisnog bilja. Sitno narendajte koricu 1/2 limuna pa umešajte u smesu od sira. Skuvajte špagete u slanoj vodi i ocedite (sačuvajte malo vode u kojoj su se kuvali). Pomešajte oceđene špagete sa sirom, dodajte malo vode u kojoj su se kuvali (ne previše, toliko koliko je potrebno da sve bude kremasto).
Rasporedite u tanjire, pospite s malo maslinovog ulja i ostatkom naseckanog mirisnog bilja i po želji još malo sveže mlevenog bibera i malo korice limuna.
(Telegraf.rs)
Video: Srbijavoz preporučuje putnicima da karte kupuju putem mobilne aplikacije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.