Paradajz salata sa leblebijama i feta sirom
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g čeri paradajza
- 250 g žutog čeri paradajza
- 150 g feta sira
- 1 konzerva leblebija
- 2-3 komada mladog luka
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika nane, iseckane
- 2 kašike peršuna, iseckanog
- crni biber po želji
Priprema:
Secite paradajz na polovine, mladi luk na dijagonalne komadiće, a feta sir na kockice. Dodajte oprane leblebije, posolite, pobiberite, prelijte sirćetom i uljem i dobro promešajte. Dodajte sitno iseckani peršun i nanu. Promešajte i proverite ukus pa dodajte po potrebi nešto od začina. Čeri paradajz se može zameniti sa drugom vrstom paradajza, koji nije puno sočan.
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.