Paradajz salata sa leblebijama i feta sirom

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 500 g čeri paradajza

- 250 g žutog čeri paradajza

- 150 g feta sira

- 1 konzerva leblebija

- 2-3 komada mladog luka

- 1/2 kašičice soli

- 1 kašika vinskog sirćeta

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 kašika nane, iseckane

- 2 kašike peršuna, iseckanog

- crni biber po želji

Priprema:

Secite paradajz na polovine, mladi luk na dijagonalne komadiće, a feta sir na kockice. Dodajte oprane leblebije, posolite, pobiberite, prelijte sirćetom i uljem i dobro promešajte. Dodajte sitno iseckani peršun i nanu. Promešajte i proverite ukus pa dodajte po potrebi nešto od začina. Čeri paradajz se može zameniti sa drugom vrstom paradajza, koji nije puno sočan.

(Telegraf.rs)

Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA