Piletina sa sirom urolana u kriške slanine
Sastojci:
- 1 kg pilećeg mesa isečene na sitnije komade
- 300 g slanine
- 4 kašike kisele pavlake
- 2 jaja
- 200 g trapista ili gaude
- 1 kafena kašika peršuna
- malo soli i mlevenog bibera
- 50 g sirnog namaza
- prezle,ulje
- 4 kašike brašna
Priprema:
Dve manje posude za pečenje mesa namažemo uljem pa pospemo prezlama. Poređamo slaninu okolo zidova posuđa, tako da sa obe strane kalupa ostavimo malo duže slanine čime ćemo na kraju pokriti meso. Sve sastojke pomešamo, pa pojedinačno zarolamo u slaninu, tako da kraj kriške slanine bude dole.
Možete peći na teflonskom tiganju ili roštilju, a poslužite uz neko povrće.
(Telegraf.rs)
Video: Prestonica na udaru jake vejavice: Mećava na putevima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.