Začinjena riba pripremljena na roštilju
Sastojci za 2 osobe:
- 1 veći file po osobi (mogu i riblje krmenadle)
- 1/4 kašičice limuna i biber začin
- sok od pola limuna
- 1-2 kašike sveže seckanog peršuna
- 1-2 čena pasiranog belog luka
- na vrh noža mlevene crvene paprike
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- po želji možete staviti i malo suvog origana
- kolutovi limuna od preostale polovine
- folija za pečenje
Priprema:
Filete bilo koje ribe, ali da su deblji i "mesnatiji" dobro oprati i osušiti kuhinjskim papirom. U plitak tanjir staviti sve začine, isceđen limunov sok i maslinovo ulje i napraviti gušći sos u koji ćete staviti svako parče ribe i dobro ga natapkati, tako uraditi i sa drugim parčetom i ostaviti u tanjiru, prekriti sa providnom folijom i ostaviti u frižider najmanje pola sata.
Zagrejati dobro roštilj, na koji ste stavili foliju i na foliju staviti filete ribe, peci oko 5 minuta ili manje po strani, u zavisnosti od debljine fileta. Poslužiti toplo sa kolutovima limuna, dinstanim spanaćem i paradajzom. Po želji možete takođe poslužiti ribu tako što ćete napraviti višak ovog sosa i poslužiti njega i kuvani krompir.
(Telegraf.rs)
Video: Petar Benčina igra lik Bogdana: Glumac o filmu "Volja sinovljeva", saradnji sa bratom Igorom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.