Slane štrudlice sa spanaćem i feta sirom

 ≫ 
  • 0

Premaz za kore:

- 2 dl jogurta

- 1,1/2 dl ulja

- 2 jaja

- 1,1/2 dl pšeničnog griza

- 1 prašak za pecivo

- 1 kašičica soli

Fil od spanaća:

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 kg spanaća ( blanširanog i naseckanog )

- 2 praziluka

- 2 vezice mladog luka

- 1 vezica kapara

- 4 jaja

- 500 g svežeg sira

- 200 g feta sira

- so i biber po ukusu

- 500 g kora za pitu ili gibanicu

Priprema:

Sve sastojke za premaz izmešati u jednoličnu masu . Na maslinovom ulju izdinstaj narezani luk i praziluk , pa kad omekša dodaj narezani i blanširani spanać. Kuvaj 2 minuta, pa posoli, pobiberi, skini s vatre i ohladi. Dinstano povrće prebaci u posudu za mešanje, pa dodaj seckani kapar, jaja, oba sira, te so i biber po potrebi . Sve lepo izmešaj i ostavi sa strane do upotrebe.

Kore za pitu preseci jednom vodoravno i jednom okomito. Jedan list položi na ravnu ploču, premaži ga premazom, te na užu stranu uz ivicu stavi jednu veliku kašiku fila. Kore skupa s filom prebaci jednom, pa ivice presavi prema sredini i zarolaj štrudlicu do kraja. Ovako nastaviti, dok se ne potroše sve kore i sav fil .

Dobijene štrudlice prebaci na pleh obložen papirom za pečenje i lagano namazanim uljem. Štrudlice premaži ostatkom premaza i pecite 30 minuta na 170°C dok lepo ne porumene . Pečene pusti 10-tak minuta da se malo ohlade pa ih tek onda serviraj.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA