Slane štrudlice sa spanaćem i feta sirom
Premaz za kore:
- 2 dl jogurta
- 1,1/2 dl ulja
- 2 jaja
- 1,1/2 dl pšeničnog griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
Fil od spanaća:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kg spanaća ( blanširanog i naseckanog )
- 2 praziluka
- 2 vezice mladog luka
- 1 vezica kapara
- 4 jaja
- 500 g svežeg sira
- 200 g feta sira
- so i biber po ukusu
- 500 g kora za pitu ili gibanicu
Priprema:
Sve sastojke za premaz izmešati u jednoličnu masu . Na maslinovom ulju izdinstaj narezani luk i praziluk , pa kad omekša dodaj narezani i blanširani spanać. Kuvaj 2 minuta, pa posoli, pobiberi, skini s vatre i ohladi. Dinstano povrće prebaci u posudu za mešanje, pa dodaj seckani kapar, jaja, oba sira, te so i biber po potrebi . Sve lepo izmešaj i ostavi sa strane do upotrebe.
Kore za pitu preseci jednom vodoravno i jednom okomito. Jedan list položi na ravnu ploču, premaži ga premazom, te na užu stranu uz ivicu stavi jednu veliku kašiku fila. Kore skupa s filom prebaci jednom, pa ivice presavi prema sredini i zarolaj štrudlicu do kraja. Ovako nastaviti, dok se ne potroše sve kore i sav fil .
Dobijene štrudlice prebaci na pleh obložen papirom za pečenje i lagano namazanim uljem. Štrudlice premaži ostatkom premaza i pecite 30 minuta na 170°C dok lepo ne porumene . Pečene pusti 10-tak minuta da se malo ohlade pa ih tek onda serviraj.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.