Domaći tortelini s filom od parmezana

  • 0

Sastojci:

Testo:

- 4 jaja

- 4 kašike ulja suncokretovog

- 400 g brašna

- malo soli

Fil:

- 200 g mekog sira (svežeg)

- 50 g parmezana

- 1 jaje

- malo soli

- 1 kašika brašna po potrebi

- maslinovo ulje

- beli biber

- parmezan

Priprema testa:

Testo dobro umesite i ostavite sat vremena da miruje.

Fil:

Pomešajte jaja, brašno, parmezan, so i na kraju sveži sir.

Testo razvijte mašinom, a ako nemate mašinu možete i oklagijom 2 mm debelo. Što tanje razvijete testo, biće vam bolji tortelini. Režite krugove i u svaki kružić dodajte malo fila. Ivice premažite belancem pa spojiite u obliku polumeseca i dobro pritisnite ivice.

Ivice presavijte i prebacite jednu preko druge i dobro pritisnite prstom da se spoje. Stavite ih u posoljenu kipuću vodu par minuta da se kuvaju. Servirajte ih tople tako da ih polijete maslinovim uljem, biberom i parmezanom.

SAVET: uvek u domaću testeninu možete dodati blendovan spanać ili sok od cvekle i dobiti testeninu u boji!

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA