Domaći tortelini s filom od parmezana
Sastojci:
Testo:
- 4 jaja
- 4 kašike ulja suncokretovog
- 400 g brašna
- malo soli
Fil:
- 200 g mekog sira (svežeg)
- 50 g parmezana
- 1 jaje
- malo soli
- 1 kašika brašna po potrebi
- maslinovo ulje
- beli biber
- parmezan
Priprema testa:
Testo dobro umesite i ostavite sat vremena da miruje.
Fil:
Pomešajte jaja, brašno, parmezan, so i na kraju sveži sir.
Testo razvijte mašinom, a ako nemate mašinu možete i oklagijom 2 mm debelo. Što tanje razvijete testo, biće vam bolji tortelini. Režite krugove i u svaki kružić dodajte malo fila. Ivice premažite belancem pa spojiite u obliku polumeseca i dobro pritisnite ivice.
Ivice presavijte i prebacite jednu preko druge i dobro pritisnite prstom da se spoje. Stavite ih u posoljenu kipuću vodu par minuta da se kuvaju. Servirajte ih tople tako da ih polijete maslinovim uljem, biberom i parmezanom.
SAVET: uvek u domaću testeninu možete dodati blendovan spanać ili sok od cvekle i dobiti testeninu u boji!
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.