Musaka od krompira i tikvica sa pavlakom za kuvanje

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 500 g junećeg mlevenog mesa

- 6-7 kom. krompira

- 2 kom. tikvica

- 2,5 dl sosa od paradajza

- 1 glavica luka

- 2 dl pavlake za kuvanje

- začin

- so

- biber

- maslac

- 1 jaje

Priprema:

Luk na sitno naseckajte, pa stavite na malo ulja u duboki tiganj i prodinstajte, dok ne postane staklast. Na to dodajte mlevenu junetinu, sve skupa mešajući popržite (bez dodavanja vode) oko 15 minuta uz dodatak začina. Kad junetina počne dobijati tamno smeđu boju dodajte sos od paradajza i još malo ostavite da se sve skupa prožme. Krompire operite, oljuštite i narežite na kriške, isto tako operite dobro tikvice i narežite ih na kriške (s korom).

Vatrostalnu posudu namastite komadićem maslaca, pa slažite donji red kriškama krompira, zatim mesni fil, pa kriške tikvica i tako sve dok ne potrošite fil. Poslednji red neka budu krompiri na vrhu. Umutite 1 jaje, malo začina po želji i pavlaku za kuvanje. Dobijenom smesom zalijte musaku i pecite na 250°C, oko 30-35 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA