Pica sa dimljenom slaninom i zelenim maslinama
Sastojci za 6 osoba:
Testo:
- 0,5 kg brašna
- kašičica soli
- 1 dl ulja
- 2,5 dl mleka
- 50 gr kvasca
- kašičica šećera
Nadev:
- po želji kečapa
- 250 g parizera
- 50 g dimljene slanine
- 3 paradajza svežeg
- 2 paprike sveže
- 150 gr kačkavalja
- 100 g maslina zelenih
- po želji origana
Priprema:
Zagrejati mleko sa šećerom i dodati kvasac, pa ostaviti da nadođe. U prosejano brašno izmešati so, dodati mlako mleko sa nadošlim kvascem i ulje, pa zamesiti meko, glatko testo. Ostaviti testo, prekriveno krpom, da naraste. Dok testo narasta, pripremiti sastojke za nadev. Oprati paradajz i paprike, paradajz iseci na tanke kriške, a paprike na štapiće. Masline iseci na tanke kolutiće, parizer i kačkavalj izrendati na krupnoj strani rendeta, a slaninu iseci na tanke stapiće.
Naraslo testo podeliti na dva dela, blago premesiti i rastanjiti na 3-4 mm debljine, u obliku plehova, u kojim će se peći pica. Prebaciti testo u pleh i prstima priljubiti uz zidove pleha, malo izdižući ivice testa. Staviti kečap i ravnomerno ga rasporediti po celoj površini testa, pa preko toga rasporediti paradajz, paprike i mesavinu parizera, kačkavalja, maslina i slanine, pa obilno posuti origanom. Ostaviti picu da naraste u plehu dok se greje rerna. Peci u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta na 180°C.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.