Pica sa dimljenom slaninom i zelenim maslinama

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 6 osoba:

Testo:

- 0,5 kg brašna

- kašičica soli

- 1 dl ulja

- 2,5 dl mleka

- 50 gr kvasca

- kašičica šećera

Nadev:

- po želji kečapa

- 250 g parizera

- 50 g dimljene slanine

- 3 paradajza svežeg

- 2 paprike sveže

- 150 gr kačkavalja

- 100 g maslina zelenih

- po želji origana

Priprema:

Zagrejati mleko sa šećerom i dodati kvasac, pa ostaviti da nadođe. U prosejano brašno izmešati so, dodati mlako mleko sa nadošlim kvascem i ulje, pa zamesiti meko, glatko testo. Ostaviti testo, prekriveno krpom, da naraste. Dok testo narasta, pripremiti sastojke za nadev. Oprati paradajz i paprike, paradajz iseci na tanke kriške, a paprike na štapiće. Masline iseci na tanke kolutiće,  parizer i kačkavalj izrendati na krupnoj strani rendeta, a slaninu iseci na tanke stapiće.

Naraslo testo podeliti na dva dela, blago premesiti i rastanjiti na 3-4 mm debljine, u obliku  plehova, u kojim će se peći pica. Prebaciti testo u pleh i prstima priljubiti uz zidove pleha, malo izdižući ivice testa. Staviti kečap i ravnomerno ga rasporediti po celoj površini testa, pa preko toga rasporediti paradajz, paprike i mesavinu parizera, kačkavalja, maslina i slanine, pa obilno posuti origanom. Ostaviti picu  da  naraste u plehu dok se greje rerna. Peci u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta na 180°C.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA