Musaka od krompira sa mlevenim mesom i pečurkama
Sastojci za 6 osoba:
- 1 kg krompira
- 500 g mlevenog mesa (junetine)
- 250 g šampinjona
- 1 veća glavica crnog luka
- 1-šargarepa
- 1-2 čena belog luka
- 1 kašičica paradajz pirea
- crvene paprike po želji
- pršunov list iseckan
- so, biber, začin
- rendanog sira trapista
Za preliv musake:
- 5 jaja
- 2 dl slatke pavlake
Priprema:
U tiganj staviti masnoću, dodati sitno iseckani luk, šargarepu, šampinjone i malo dinsatati. Kada je to sve omekšalo dodati mleveno meso, beli luk sitno iseckan, parajdajz pire, papriku, peršun i začine. Meso dinstati oko 15 minuta uz često mešanje.
Dok se meso dinsta oljuštiti krompire, i ako je moguće, da su iste veličine i kada ste ih oljuštili izrezati ih na tanke kriške, pa ih začiniti i posoliti. U podmazanu tepsiju poređati kriške od krompira pa onda staviti izdinsano meso i po mesu ponovo poređati kriške krompira, i po krompirima narendati sir trapist. Staviti da se peče na 220 stepeni. Napraviti preliv za musaku. Izmiksati dobro jaja i u to dodati slatku pavlaku i sve dobro izmešati. Kada je musaka porumenila preliti prelivom i vratiti u rernu još 10 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: Srbijavoz preporučuje putnicima da karte kupuju putem mobilne aplikacije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
čarls bronson
I pokriti sa režnjevima dimljene slanine.
Podelite komentar