Rolnice od slanine i tikvica
Sastojci za 6 osoba:
- 1 srednja tikvica
- 1 paradajz
- 1 veća šargarepa
- maslinovo ulje, luk, so, biber, limun
- 6 malih loptica testa
- 1 mala tikvica
- 1 mali crni paradajz
- 6 komada slanine
- 6 komada kačkavalja
- 1 mala šargarepa
Priprema:
Kao prvo obarite šargarepu i isecite je na tanke trake, a onda isecite tikvicu i paradajz, takođe, na trake. Pržite ih na teflon tiganju sa nekoliko kapi ulja. Urolajte komad tikvica, paradajza, šargarepe u male rolate.
Premažite mešavinom maslinovog ulja, limuna, soli i belog luka. Sada uzmite 6 malih loptice bilo kojeg testa koje imate kod kuće, a može i lisnatao testo. Stavite u dnu svake rupe za mafine. Urolajte tikvicu, kačkavalj, crni paradajz, slaninu i šargarepu. Ovaj mali rolat stavite u sredinu testa. Pecite u rerni 15-20 minuta, pa kada se prohladi poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.