Supa sa celerom, parmezanom i prazilukom
Sastojci:
- 1 celer
- 1 krompir (odnos neka bude 1:1)
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 1 kašika krem maslaca
- 1 kašika parmezana
- začin, list celera
Priprema:
Oljuštiti celer i krompir, iseći na veće kocke, preliti vodom, sipati začin i kuvati dok ne omekšaju, pa od skuvanog povrća napraviti pire. Zajedno možete skuvati i šargarepu, ali nju odstranite pre pasiranja celera i krompira i tako kuvanu naseckajete je po ukusu (na kolutove ili kockice).
Jednu kašiku krem maslaca rastopiti u šerpi. Iseckan praziluk prodinstati dok ne omekša (oko 5 minuta). Dodavati naizmenično pire i vodu i varjačom ujednačavati masu kako bi dobili glatku čorbu. Kad potrošite ceo pire i dobijete željenu gustinu čorbe, dodajte seckanu barenu šargarepu i celerov list. Čorba se služi topla, posuta parmezanom.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.