Pohovani račići sa belim vinom
≫
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g očišćenih račića
- 1 belance
- 20 g gustina
- 100 ml ulja
- 1 kašika začina
- 2 kašike belog vina
Priprema:
Operite i osušite račiće pa ih poprskajte vinom. Umutite belanca, dodajte gustin i začin. U tako pripremljenu smesu uvaljajte račiće. Zagrejte vok s uljem te ispecite račiće, a zatim ih izvadite na kuhinjski papir kako bi se upila suvišna masnoća.
Ovako pripremljeni račići poslužuju se na tanjiru s mešavinom soli i bibera, kako bi se pre konzumiranja začinili. Uobičejen prilog je kuvani pirinač.
(Telegraf.rs)
Video: Postavka o Pokahontas u Smitsonijan Muzeju američkih Indijanaca
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.