Sočan svinjski but sa senfom i medom
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kg svinjskog buta
- 100 g suvih šljiva
- 250 g slanine
- 3 glavice belog luka
- 5 kašika senfa
- 3 kašike meda
- kesica začina za svinjsko pečenje
- 4 veća krompira
- 4 šargarepe srednje veličine
Priprema:
Oljuštiti beli luk i svaki čen prepoloviti. Slaninu iseći na tanke trakice. Svinjski but je potrebno marinirati 4 do 5 sati u mešavini začina za pečenje. Mariniran but izbušiti na petnaestak mesta. U svaku rupu stavljati pola čena belog luka, suvu šljivu i isečenu slaninu dok sve ne ispunite. Pomešati med i senf u manjoj činiji, pa tom smesom premazati čitav but.
Zagrejati rernu na 220 stepeni i peći but pola sata do 40 minuta, a onda smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još sat i dvadeset minuta. U plehu sa mesom možete peći i krompire isečene na kriške i šargarepu. Isečeno vruće pečenje pozlužite sa sa krompirima, šargarepom i džemom od brusnica.
(Telegraf.rs)
Video: Snežna vejavica u Pančevu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.