Domaći hleb sa semenkama i pšeničnim mekinjama
Sastojci za 6 osoba:
- 600 g glatkog brašna
- 20 g svežeg kvasca
- kašičica soli
- kašičica šećera
- cca 250 ml tople vode
- 50 g pšeničnih mekinja
- 50 g lanenih semenki
- 50 g suncokretovih semenki
- 50 g susamovih semenki
Priprema:
U toplu vodu staviti kvasac, šećer i so, pola šolje brašna, promešati i ostaviti dok se ne pojave mehurići. Dodati ostatak brašna i sve semenke, osim susama, promešeti varjačom i ostaviti 2 sata u toku kojih povremeno mešati, dok ne počne da se odvaja od zidova činije.
Nadošlu masu izliti u papirom za pečenje obloženu tepsiju i ostaviti 15 minuta na toplom da bi hleb nadošao na željenu veličinu. Posuti susamom i peći na 200°C oko 50 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.