Domaći hleb sa semenkama i pšeničnim mekinjama

 ≫ 
  • 1

Sastojci za 6 osoba:

- 600 g glatkog brašna

- 20 g svežeg kvasca

- kašičica soli

- kašičica šećera

- cca 250 ml tople vode

- 50 g pšeničnih mekinja

- 50 g lanenih semenki

- 50 g suncokretovih semenki

- 50 g susamovih semenki

Priprema:

U toplu vodu staviti kvasac, šećer i so, pola šolje brašna, promešati i ostaviti dok se ne pojave mehurići. Dodati ostatak brašna i sve semenke, osim susama, promešeti varjačom i ostaviti 2 sata u toku kojih povremeno mešati, dok ne počne da se odvaja od zidova činije.

Nadošlu masu izliti u papirom za pečenje obloženu tepsiju i ostaviti 15 minuta na toplom da bi hleb nadošao na željenu veličinu. Posuti susamom i peći na 200°C oko 50 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA