Sočna punjena paprika s mešanim mlevenim mesom

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 1 kg mlevenog mešanog mesa

- 400 g crnog luka

- 100 g pirinča

- 200 g slanine

- malo ulja

- po ukusu soli, bibera, začina

- 1 kašičica aleve paprike

- oko 15 kom paprika

- 2-3 kom krompira

- 2-3 kom paradajza

Sos:

- malo ulja

- 3-4 kašike brašna

- 1 kašičica aleve paprike

- oko 300 ml kuvanog paradajza

- po potrebi vode

- po ukusu soli, začina

- 1 kašika sećera

Priprema:

Na ulju upržiti sitno iseckan crni luk. Dodati iseckanu slaninu malo proprženu. Dodati meso,upržiti ga, zatim staviti začine po ukusu, opran i proceđen pirinač i alevu papriku, i fil za punjenje je gotov. Oprati paprike, izvaditi im seme i poređati ih u šerpu u kojoj će se peći paprike. Napuniti ih filom od mesa.

Uzeti paradajz ili krompir, pa seći krugove i zatvarati papriku (možete je zatvarati i sa odsečenim delom paprike do peteljke). Između paprika stavljati krompir, da se paprike prilikom pečenja ne bi  prevrtale. Napraviti sos za prelivanje. Na malo ulja upržiti brašno, dodati alevu papriku, kuvani paradajz i polako dolivati vode do željene gustine stalno mešajući. Dodati i šećer da bi se malo  smanjila kiselost sosa, pa posoliti po ukusu.

Kuvanim sosom preliti papriku, pa protresti malo šerpu. Staviti foliju preko, pa u rernu na pečenje na 250°C, a pri kraju pečenja skinuti foliju.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA