Paradajz salata s bosiljkom i maslinovim uljem
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g paradajza različitih sorti i boja
- 1 kašika listića bosiljka
- po ukusu morske soli
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 ljuta papričica
- malo limunovog soka ili balsamiko sirćeta
Priprema:
Paradajze operite i isecite neke na kriske ili polovine, a neke na krugove. Sa visine ih poprskajte morskom soli, a zatim prelijte najkvalitetnijim maslinovim uljem. Nemojte je mešati kašikom već samo protresite činiju. Poprskajte salatu sa malo limunovog soka ili balsamiko sirćetom da bi se razblažilo maslinovo ulje. Ostaviti salatu par minuta da odstoji pa joj dodajte listiće bosiljka i sitno seckanu ljutu papričicu, pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.