Junetina na roštilju sa senfom i belim lukom
Sastojci:
- 2 komada juneće rozbratne
- 1 kašika začina
- 1/2 kašičica bibera
- 2 kašičice senfa
- 1 kašičica belog luka u prahu
Priprema:
Meso od jedne strane začinite i pobiberite, a sa druge strane premažite senfom u koji ste umešali beli luk i ostavite tako bar 1 sat u frižideru, pa onda izvadite i ostavite da meso dođe na sobnu temperaturu. Roštilj zagrejte na oko 200 stepeni pa stavite junetinu sa začinjene strane prvo i ostavite tako oko 4 minuta ili dok vam se linije lepo obeleže, pa onda okrenite i dopecite još malo oko 3-4 minuta.
Gotovo meso bar malo prekrite folijom da se sokovi opet vrate u meso. Kao prilog možete poslužiti pomfrit.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.