Sjajna pizza s čeri paradajzom

 
 ≫ 
  • 0

Jednostavni ukusi i dobri začini...

Sastojci:

Za testo:

- 300 g brašna

- 1/4 kašičice soli

- 1/2 kašičice sode bikarbone

- 1/2 kašičice praška za pecivo

- ledene vode da se zamesi tijesto

Za fil:

- oko 1/2 kg čeri paradajza

- 2 kašike ulja

- 3 čena belog luka

- malo origano

- malo soli i bibera

Za sos:

- 25 g putera

- 25 g brašna

- malo soli

- malo bibera

- malo muskatnog oraščića

- 100 g mocarele

Priprema:

Prvo zamesiti glatko testo koje se ne lepi. Namazati ga uljem i ostaviti da odmara dok pripremamo fil. Staviti 2 kašike ulja u dublji tiganj, dodati paradajz, deo isečen, a deo ceo, odmah začiniti i ostaviti da krčka na nižoj temperaturi. Rastopiti puter i odmah mu dodati brašno. Pržiti tek toliko da se brašno izmeša sa puterom, i izgubi onaj brašnasti ukus. Doliti sa mlekom i začiniti.

Ostaviti da provri oko pola minuta, pa dodati sir. Razvući jufku veličine modle za tart, izbockati viljuškom i peći 10 minuta na 180°C. Izvaditi iz rerne i staviti paradajz, a preko paradajza i beli sos. Posuti sa origanom i zapeći 20-tak minuta ili dok se ne uhvati fina korica.

(Telegraf.rs)

Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA