Sjajna pizza s čeri paradajzom
Jednostavni ukusi i dobri začini...
Sastojci:
Za testo:
- 300 g brašna
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- ledene vode da se zamesi tijesto
Za fil:
- oko 1/2 kg čeri paradajza
- 2 kašike ulja
- 3 čena belog luka
- malo origano
- malo soli i bibera
Za sos:
- 25 g putera
- 25 g brašna
- malo soli
- malo bibera
- malo muskatnog oraščića
- 100 g mocarele
Priprema:
Prvo zamesiti glatko testo koje se ne lepi. Namazati ga uljem i ostaviti da odmara dok pripremamo fil. Staviti 2 kašike ulja u dublji tiganj, dodati paradajz, deo isečen, a deo ceo, odmah začiniti i ostaviti da krčka na nižoj temperaturi. Rastopiti puter i odmah mu dodati brašno. Pržiti tek toliko da se brašno izmeša sa puterom, i izgubi onaj brašnasti ukus. Doliti sa mlekom i začiniti.
Ostaviti da provri oko pola minuta, pa dodati sir. Razvući jufku veličine modle za tart, izbockati viljuškom i peći 10 minuta na 180°C. Izvaditi iz rerne i staviti paradajz, a preko paradajza i beli sos. Posuti sa origanom i zapeći 20-tak minuta ili dok se ne uhvati fina korica.
(Telegraf.rs)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.