Izvanredna mućkalica od svinjskog mesa i povrća
Sastojci:
- 500 g svinjskog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 2 paprike
- 2 veća paradajza
- 1-2 kašičice aleve paprike
- seckani peršun
- so, začin, biber, lovorov list
- sušeno povrće po želji
Priprema:
Meso iseckajte na kockice, povrće, takođe, iseckajte, luk sitno, šargarepu malo krupnije, papriku na kockice. Stavite crni luk i šargarepu u šerpu i malo proprzite na ulju, pa dodajte praziluk, proprzite još minut-dva, dodajte meso, papriku, paradajz isečen na sitnije komadiće i začine, po potrebi dolijte malo vode, poklopite i krčkajte dok meso ne postane mekano, na tihoj vatri oko sat vremena.
Jelo je jako softano i ukusno, a meso je pokupilo sve mirise i ukuse od povrća. Poslužite toplo.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.