Lazanje bolonjeze s domaćim sosom od paradajza

 ≫ 
  • 1

Sastojci za 6 osoba:

- 400 g listova za lazanje

- 2 glavice luka

- po 100 g šargarepe i celera

- 4 kašike ulja

- 500 g mlevenog mesa

- biber, so, šećer

- 1 mala flašica domaćeg sosa od paradajza

- 500 g čeri paradajza

- 200 g rendane mocarele

Priprema:

Ako koristite suve lazanje prokuvajte ih 5 minuta, ocedite pa stavite sa strane jednu pored druge na foliju. Ako koristite sveže ne trebate ih kuvati. Luk sitno naseckajte pa ga propržite na luku, dodajte rendanu šargarepu i celer pa pržite još oko 10 minuta. Potom dodajte mleveno meso i začinite. Ako imate dodajte domaći sos od paradajza (ili kuvani paradajz). Smanjite da vam bude gusto i lako za mazanje. Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Ako imate velike lazanje premažite jednu i zarolajte te stavite u namašćenu tepsiju. Ako su vam lazanje normalne, male, stavite jednu pored druge da se malo preklapaju, pa je tada zarolajte napunjenu. Tako složeno prekrijte prerezanim čeri paradajzom i obilno pospite sa rendanom mocarelom. Zapecite oko 20-25 minuta dok se sir ne otopi, a paradajz zapeče.

(Telegraf.rs)

Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA