Lazanje bolonjeze s domaćim sosom od paradajza
Sastojci za 6 osoba:
- 400 g listova za lazanje
- 2 glavice luka
- po 100 g šargarepe i celera
- 4 kašike ulja
- 500 g mlevenog mesa
- biber, so, šećer
- 1 mala flašica domaćeg sosa od paradajza
- 500 g čeri paradajza
- 200 g rendane mocarele
Priprema:
Ako koristite suve lazanje prokuvajte ih 5 minuta, ocedite pa stavite sa strane jednu pored druge na foliju. Ako koristite sveže ne trebate ih kuvati. Luk sitno naseckajte pa ga propržite na luku, dodajte rendanu šargarepu i celer pa pržite još oko 10 minuta. Potom dodajte mleveno meso i začinite. Ako imate dodajte domaći sos od paradajza (ili kuvani paradajz). Smanjite da vam bude gusto i lako za mazanje. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Ako imate velike lazanje premažite jednu i zarolajte te stavite u namašćenu tepsiju. Ako su vam lazanje normalne, male, stavite jednu pored druge da se malo preklapaju, pa je tada zarolajte napunjenu. Tako složeno prekrijte prerezanim čeri paradajzom i obilno pospite sa rendanom mocarelom. Zapecite oko 20-25 minuta dok se sir ne otopi, a paradajz zapeče.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.