Pileće i svinjsko meso - marinirano i spremno za roštilj!

 ≫ 
  • 3

Sastojci:

- 4 pileća batka sa karabatkom (oko 800 g)

- 1 gotova marinada za meso sa belim vinom (90 ml) - vino, začini, ulje

- 800 g svinjskog vrata

- 1 marinada sa pivom (90 ml) - pivo, začini, ulje

- 300 g tikvica

- 300 g paradajza

- 250 g crvene paprike

- 600 g većih šampinjona

- 2 kašičice belog luka u prahu

- crni biber mleveni

- 4 kašike ulja

Priprema:

Odvojite batke od karabataka, a vrat obradite sa čekićem za meso. Piletinu prelijte marinadom s belim vinom, a vrat marinadom s pivom. Sve dobro promešajte i ostavite da stoji najmanje 30 minuta.

Povrće operite, očistite i osušite. Tikvice, paradajz i papriku narežite na veće kriške, a šampinjonima odstranite peteljku. Sve pospite belim lukom u prahu, lagano pobiberite i promešajte.

Meso iz marinade stavite na dobro zagrejani roštilj i pecite do rumene boje. Nakon mesa na roštilju ispecite pripremljeno povrće. Pečenu piletinu i vrat poslužite s pripremljenim povrćem s roštilja. Ovu mešavinu mesa možete poslužiti i sa nekim drugim prilogom, po želji.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA