Pileće i svinjsko meso - marinirano i spremno za roštilj!
Sastojci:
- 4 pileća batka sa karabatkom (oko 800 g)
- 1 gotova marinada za meso sa belim vinom (90 ml) - vino, začini, ulje
- 800 g svinjskog vrata
- 1 marinada sa pivom (90 ml) - pivo, začini, ulje
- 300 g tikvica
- 300 g paradajza
- 250 g crvene paprike
- 600 g većih šampinjona
- 2 kašičice belog luka u prahu
- crni biber mleveni
- 4 kašike ulja
Priprema:
Odvojite batke od karabataka, a vrat obradite sa čekićem za meso. Piletinu prelijte marinadom s belim vinom, a vrat marinadom s pivom. Sve dobro promešajte i ostavite da stoji najmanje 30 minuta.
Povrće operite, očistite i osušite. Tikvice, paradajz i papriku narežite na veće kriške, a šampinjonima odstranite peteljku. Sve pospite belim lukom u prahu, lagano pobiberite i promešajte.
Meso iz marinade stavite na dobro zagrejani roštilj i pecite do rumene boje. Nakon mesa na roštilju ispecite pripremljeno povrće. Pečenu piletinu i vrat poslužite s pripremljenim povrćem s roštilja. Ovu mešavinu mesa možete poslužiti i sa nekim drugim prilogom, po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.