Bela pileća čorba sa začinom
Sastojci:
- belo pileće meso
- po malo začina, biber, peršun, celer
- povrće za supu: crveni luk, šargarepa, krompir
- 1 jaje
- 2 kašike pavlake
Priprema:
Meso skuvati u vodi, pa kad proključa dodati začin, biber, peršun i koren celera. Kad je meso skuvano, ohladiti ga te, sitno naseckati. Staviti sitno seckani crveni luk da se dinsta na malo ulja, doda se seckana šargarepa, dinstati lagano, pa dodati meso i lagano mešati. Kad se meso kratko prodinsta zalije se vodom u kojoj se kuvalo, a koja je predhodno proceđena.
Kad proključa dodati par krompira isečenih na kockice. Čorbu skinuti sa šporeta da odstoji 10-tak minuta pa polako umešati umućeno jaje sa 2 kašike pavlake. Na kraju dodati sitno seckani peršun.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.