Špageti sa tikvicama i šampinjonima

 ≫ 
  • 1

Sastojci za 2 osobe:

- ulje

- 1 tikvica

- 500 g šampinjona

- 1 paprika sveža

- 2 veliki paradajz

- začin

- so, biber, crvena mlevena paprika, brašno, voda, origano

Priprema:

Stavimo špagete da se kuvaju i operemo povrće, pa ga izrežemo. Tikvicu narezemo na kriškice, a šampinjone na četvrtine, papriku na sitnije delove, te paradajz takođe na sitnije. Stavimo ulje u tiganj, kada se zagreje stavimo kriške tikvice, pa kada se tikvica zapeče sa jedne i druge strane dodamo šampinjone, pustimo da se dinsta i dodamo soli i bibera. Kada sve omeksa stavimo papriku i paradajz.

Dodamo začine, crvenu papriku i malo origana i malo vode tek toliko da nam se napravi sos. Kada je povrće pri kraju dodamo malo razmućenog brašna u vodi tek toliko da zgusne sos. Tiganj odložimo sa strane i kada su špageti kuvani, ocedimo ih, stavimo u povrće i promešamo.

(Telegraf.rs)

 

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA