Špageti sa tikvicama i šampinjonima
Sastojci za 2 osobe:
- ulje
- 1 tikvica
- 500 g šampinjona
- 1 paprika sveža
- 2 veliki paradajz
- začin
- so, biber, crvena mlevena paprika, brašno, voda, origano
Priprema:
Stavimo špagete da se kuvaju i operemo povrće, pa ga izrežemo. Tikvicu narezemo na kriškice, a šampinjone na četvrtine, papriku na sitnije delove, te paradajz takođe na sitnije. Stavimo ulje u tiganj, kada se zagreje stavimo kriške tikvice, pa kada se tikvica zapeče sa jedne i druge strane dodamo šampinjone, pustimo da se dinsta i dodamo soli i bibera. Kada sve omeksa stavimo papriku i paradajz.
Dodamo začine, crvenu papriku i malo origana i malo vode tek toliko da nam se napravi sos. Kada je povrće pri kraju dodamo malo razmućenog brašna u vodi tek toliko da zgusne sos. Tiganj odložimo sa strane i kada su špageti kuvani, ocedimo ih, stavimo u povrće i promešamo.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jeca
A na slici bolonjeze...
Podelite komentar